Wednesday, 18 May 2016

Aqiqah Muhammad Hubaib Izz Dhamiri Bin Mohd Faizal

PART 1

Aqiqah Muhammad Hubaib Izz Dhamiri Bin Mohd Faizal dan Majlis bertunang adik..


Alhamdulillah genap adik hubaib 1 tahun 15 Dec 2015 kami somi isteri pun buat kn majlis akikah potong 2 ekor kambing sekali dengan majlis adik aku bertunang...seronok kenduri kendara ni tp penat sikit mak pak aku prefer masak sendiri lg sedap kate nye dr amik katering..aku pun ok ikut kn aje...tp mmg penat la nk mngemas rumah bagai...masa kenduri ni ramai sedara mara belah mak pak aku dtg brkumpul kwn2 jiran2 sume da mcm kenduri kawin aku rase dgn khemah, kompang...ok jom layan gambo2 kt bawah ni...

 Ni la gambo kambing adik..2 ekor kalau anak lelaki..tu yg mampu..skng kn kambing pun mahal..

 Kambing 1

 Kambing 2

 Sebelum nk sembelih kambing tu atuk aku suh adik naik kambing tu.Sbb nnt tula binatang tunggangan die kt sane nnt...laki aku pun letak la si adik kemain suke die...hihiii

Amboi bapak ko yang lebih dik..Kemain seyum melebau...hahhahahah

Gambo aku tuan belog ngn kakak iman..kakak iman takut duk jauh2 je perati kn si adik ngn abi kt kambing tu...
 Alhamdulillah baru sekor kambing siap lapah...aku pun ingt 2 ekor bnyk le, excited sampai hangkut besen besar2 habal mak aku kt dapo tu..hihiiiii

 adik kakak dah duk kt besen tu nasib xmasuk besau nauu besen mak ko pi hangkut kn,...adooiii anak...

 Da penat belolah tgk kambing ngn lembu masing2 kehausan lak...bg ank2 isap susu ngn minum air dulu kang meroyan lak...da sudah mohhh kite balik ramai da org dtg umah nk gotong royong masak2..

 Ni la pelamin adik hubaib nk naik walaupun da 1 taun nenek eh  totap gak nk masuk cucu eh dlm buaian tu...layan kn aje...sekali ngn pelamin adik aku brtunang so save bajet...xyah pening 2 nk cari kn...

 Malam sebelum kenduri setle kn hantaran brtunang adik aku,,sume kami adik beradik yg buat kn xyah la nk upah org bagai..Sbb masing2 kretip kn..sume sepupu sepapat aku duk ngadap...da xbnyk kje lg sbb kami da prepare awl2 lg...

Pg sebelum majlis mula dlm kul 10 cmtu gigih memasing bangun awal nk masuk kn doorgift adik..sbb doorgift adik ade pulut kuning ngn rendang mmg xleh masuk awl2 la kn...da setle sume letak tepi moh le kita bersiap sblm org marhaban dtg...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ok nnt kite sambung part 2 kenduri akikah hubaib ngn majlis brertunang adik aku...



Bye 
-Love Hanim-

Tuesday, 26 January 2016

Trip Bandung Jan 2016

Trip Bandung 2016 

Hye uolls nk cite trip ke bandung 2016..Alhamdulillah 1st trip kali ni di sponsor penuh oleh company asben..1st kami pergi ni mmg xbawak ank2 la insyaAllah 2nd trip ke holiday ank2 kami bawak..Bandung mmg tempat shopping la nk2 pada kaum hawa mcm aku ni mmg giloss jadi nye..kain pasang, telekung, jeans, baju2 antara barang yg aku shoping kt sane..tp dlm bnyak2 tu msti ade yg sedih keciwa kn org klu ke bandung akn pergi ke pasar baru kami mmg xsempat nk pergi...huwaaaaaa jln jem sngat kt sane...jd xdpt nk manage mase tu dgn betul next klu g bandung xleh stay 2mlm je kne 3 or 4 mlm ye kwn2..bnyk tmpt best2 selain shoping...

Flight pukul 12 gerak awal la kn 1st g oversea ko...hahahhaamuke happy memasing nk berjln..

Kami naik malindo air..ok la selesa gak..

My hubby tgh nerves kate nye takutt naik kapal terbang..hohooo aku rilek je..


Ni hotel yg aku duduk selama kt sana..De Batara Hotel mmg best dkt Jalan Cihampelas nnt korang google la tp wifi die slow sangat yg lain2 ok bg aku..Tempat nk makan pun senang nk cari sbb hotel bg bekfas je...hihiiii nk jalan2 selain pak supir bawak kt jln cihampelas mmg ok money changer pun ade tp jalan jem ya amat ko...hadoiii pening gak aku...tp hati2 ye bag korang jgn selempang ke berlakang msti ke depan ye..

Bilik pun selesa ko...  

 Ni 2nd day kt sane...lps bekfas tngu kt lobby pak supir dtg..mule2 mmg teruja tp da jln jem ko duk jela tgk kereta2 banggunan kt sana...

 Husband & wife..Amboii hahhahahhaa

 kawan2 ofis hubby...

 Ni lunch kami kt restoren Belacan...sedap gak makanan die cume lambat sikit order sampai...masing2 da kelaparan..

 Nah dpt gak makan nasi gile kt sane...hahhaha gile korang makan nasi ni...


Ni la ghupe nye nasi gile..nasi putih je ngn sayur n keropok...sodap la klu perut da lapo kn makan kn aje..

 ok 3rd day..nk balik da flight kul 1 jd kemas2 brg packing segala..banyak lg mase g jln2 kt cihampelas..
 nasib leh paham bahasa indon kn..tgk la cite2 pun best gakk..

ok last sblm naik flight kite bergambo dulu...
happening dpt jln2 ngn kwn2 hubby..InsyaAllah klu ade rezeki next trip plak...



ok Trip Bandung 2016...








-Love Hanim-

Thursday, 20 August 2015

Project in progress

Alhamdulillah..saya telah pergi ke site di mana project2 masih lagi dalam pembinaan..Teruja tengok..Aku tengok pun macam nak berlari-lari je masuk kt track MRT..Yang aku pergi ni site office sungai buloh..Mase ni aku organize induction Training untuk Quality..

Jom layan gambo yang sempat aku snap..mase ni panas wei..adehhh


 Nampak tu MRT kt belakang tu..

 Keretapi yang warna oren tu bukan saje-saje nk memain ke hape..ketapi tu funtion die nk angkut org or barang2 dlm depo tu..maklum la kn besa barang banyak tak kan ko nak angkut nek keta ke moto ye kan..

 Panas wehhh..Adehhh

 Nah penuh moto ngn kete sume..

 Ok nnt aku update lagi pasal project ni ye..

ok bai

-Love Hanim-


Sambutan Raya di Concord Hotel Kuala Lumpur

Alhamdulillah...bulan syawal terakhir 1436 hijrah dari keluarga kecil saya..semoga di panjangkan umur jumpa lagi syawal tahun depan ye...15 ogos 2015 hari terakhir syawal untuk tahun ni jadi kami sekeluarga telah mendapat undangan sambutan hari raya di concord hotel kuala lumpur TQVM my boss...

Jomm Layan gamba family kecil saya...


Gamba saya sekeluarga sebelum masuk kt melting port (tempat mkn)
abi, adik hubaib, ibu kakak iman..
  
 posing sblm makan..ok la makan die..hihiii

gamba kami sekeluarga la mkn2..mkn2 la sampai lobam ye...hahahha

Kemain adik hubaib pandai sangat nk posing..geram betul..

kakak iman tak yah cakap la nak mkn sendiri..habis baju ko nak..emak ko letak kain ko alihkan tak nak beralas..last2 abis baju bertabah je la mak ko ni kakak..nasib tak mengamuk si kakak ni pun angin pun tak tentu kalau kata angin dtg abis la..nasib aritu bagus senang mak pak ko nk makan dengan aman...

Adik Hubaib mata bulat..geram ibu..tapak tangan lebau mengikut abi die..hihiii 

Last gamba ank-anak ngn asben..da bis makan mohh le kita balik..adik pun da tido..kakak bj da abis mkn ais krim..

ok jumpa lagi syawal tahun depan kalau panjang umor ye...

okk bai

-Love Hanim-























Monday, 10 August 2015

Throwback buka pose ngn project team..


Hye uolsss..hahhaha baru nk update cite2 bln pose ri2..buka pose ngn project team kt Restoran Terapung D'Saji tasik Titiwangsa..ramai gile kot org yg dtg sini jd nmpak mcm crowded sikit la mase nk amik makanan tu..makanan kt sini sedap2 la jugek..hihiii 


 sy ngn has..hihii sebelum buka kite pose dulu.. 

 project team..

 with my boss..

tersandor korang ye.,hahhaha da kenyang mkn..aku xsempat la nk snap gmba makanan yg aku mkn..hahhaha ape pun sedap not bad la..


ok..nnt nexk entry cite pasal len plak..maklum la aku ni masih lg awl2 berblog ni jd cm blur skit la..hahhahaha


ok baiii..



Monday, 18 May 2015

Happy Birthday Iman is turn one..

31 Ogos 2014 iman is turn one!!!

31 Ogos 2013...#Throwback..Alhamdulillah lahirlah puteri kami yang sulung tanggal 31 Ogos 2013..syukur sangat kehadrat ilahi..sy selamat bersalin..

 Anak merdeka tentu la ibu die duk order kek merdeka kan..hamik anak 2 kek sekali ibu order..

 Ni kek princess die..abi iman memang panggil die princess kot..

 Kawan-kawan sekolah pun ade dtg sekali ni..sonok sangat..

Last gambo ibu ngan abi n iman...

Terima kasih banyak2 kat mak ngn ayah bgg buat majlis hari lahir iman ni..buat sekali doa selamat sy sekali..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



ok baiii

Majlis Akikah & Cukur Jambul Nur Izz Zara Iman Sofea

Hye korang..mase update blog ni iman da ade adik..hahahah kakak iman..ni mase akikah ngn cukur jambul die tumpang kenduri kahwin pak cik sy tu mcm nampak mcm besa..Alhamdulillah sume berjalan dengan lancar sekali..kambing pun licin..

Tgk la manja sangat ngn abi die..

 Anak Abi

 Tengok la sepupu2 aku tu kemain bj nye,.sedondon...suke sangat iman ngn pakai headband..comel iamn..

 Ade rebana mase ni arak kan iman sampai kt dalam umah ni sume nyang die nk wt..ikut kn aje la..

 Ade munga manggar lg tumpang sekali pak cik saya kawin..

 Teringat mase bersanding lak..hahahha mase bersanding kawin ri2 2 orang ni bertiga..tp mase ni aku ber4..dlm perut ade adik iman..

 Amik ko turun bukit umah wan..

 ok start la rambut iman kene potong..hihiii die baik sangat walaupun mase ni panas sangat..


 Amboii suke sangat anakk..




Alhamdulillah..selesai majlis akikah dan cukur jambul iman..semoga iman menjadi anak yang solehah apabila besar nnt, dgr ckp dan kata ibu n abi, serta menjadi anak yang membanggakan agama bangsa dan negara..Amin 
Copyright to HANIM ABAD
Designed by UMIESUEstudio 2015